Moderne belijning op A4 zorgt voor extra geluidsoverlast

STEENBERGEN – Op aandringen van omwonenden en burgercommissielid Jan Veraart, protesteert de fractie van Gewoon Lokaal! tegen de geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door de belijning op de A4. Rijkswaterstaat koos bij het ‘kalken’ van de strepen op de snelweg voor het nieuwste van het nieuwste, te weten druppelmarkering, die beter zichtbaar blijft bij regenachtig weer en in het donker.

De druppeltjes, in de vorm van een honingraat, reflecteren het licht van de koplampen van het verkeer op de A4. Tegenover de voordelen daarvan staat volgens mensen die in de buurt van de snelweg wonen echter de nodige extra geluidsoverlast, op de vele momenten dat de voertuigen over deze lijnen rijden, zoals bij het inhalen.

'In het tracébesluit is vastgelegd dat de A4 rond Steenbergen (extra!) stil asfalt zou krijgen, niet om daarop een ‘irritante, herriemakende belijning’ op aan te brengen', zo stelt Veraart. Hij heeft schriftelijk om opheldering gevraagd aan het college en wil dat er op korte termijn doelgerichte maatregelen worden getroffen om een einde te maken aan de betreffende overlast.