MJW De Klup heropent opgeknapt clubgebouw

WELBERG – Uiterlijk ziet het gebouw van MJW De Klup aan de Kapelaan Kockstraat in Welberg er nog praktisch hetzelfde uit als na de opening in 1983. Maar wie eenmaal over de drempel van de rode deur stapt, komt terecht in een volledig gerenoveerd, fris geverfd en toekomstbestendig kinderparadijs, dat morgen officieel heropend wordt.

Vier jaar lang gaven vrijwilligers hun spaarzame vrije tijd aan de renovatie van het gebouw en nu is het echt helemaal klaar. Reden voor een feestje en dat gaat dan ook gevierd worden. Op zaterdag 9 april van 10.00 tot 13.00 uur is iedereen van harte welkom om de verbeteringen met eigen ogen te aanschouwen. ’s Middags is er dan nog een receptie voor genodigden en om 16.00 uur zal wethouder Cor van Geel de heropeningshandeling verrichten.

Omvangrijke klus

De grootste klus die moest worden geklaard, betrof het isoleren van de muren en het dak. Ook werd de oude heteluchtkachel vervangen door een moderne cv-installatie met radiatoren, kozijnen zijn vernieuwd, rioleringen vervangen en elektra opnieuw aangelegd. Verder kwam er een nieuwe toiletgroep en werd de voormalige keuken verbouwd tot invalidentoilet. Elders in het gebouw, schuin achter gemeenschapshuis De Vaert, realiseerden de vrijwillige ‘bouwvakkers’ een nieuwe keuken.

De schuifwand tussen MJW De Klup en de buren van de JF Kennedygroep maakte plaats voor een muur, die vele malen geluidsvriendelijker is. Met dubbele deur, zodat beide organisaties nog steeds van elkaars faciliteiten gebruik kunnen maken. Uiteindelijk werd alles van een frisse laag verf voorzien.

Sponsoring

Aan de vele werkzaamheden hing, zoveel mag duidelijk zijn, een behoorlijk prijskaartje. De grootste bijdrage ontving De Klup van het Coöperatiefonds van de Rabobank, maar ook woningstichting Stadlander deed een flinke duit in het zakje en tal van bedrijven toonden zich bereid tot het verlenen van stevige kortingen op de benodigde materialen.

Onbetaalbaar waren de ontelbare vrijwilligersuren, waarbij voorzitter Moniek Slokkers met name de grote inzet van penningmeester Rien Huijgens niet onvermeld wil laten.