Mitchell Rijshouwer (24) wordt het nieuwe raadslid namens Gewoon Lokaal!

STEENBERGEN – Bij het besluit van het zomerreces laat de fractie van Gewoon Lokaal! weten dat er een opvolger is gevonden voor Dasja Abresch die op 9 juli jongstleden op eigen verzoek afstand deed van haar raadszetel. De 24-jarige Kruislander Mitchell Rijshouwer zal tijdens de eerstvolgende raadsvergadering geïnstalleerd worden als raadslid van de gemeente Steenbergen.

Cees van Agtmaal, voorzitter van het bestuur van Gewoon Lokaal! is dik tevreden met de aanstelling. “Uiteraard blijven wij het betreuren dat we afscheid hebben moeten nemen van Dasja, maar we gaan vol vertrouwen de resterende periode in met Mitchell. Hij is jong, enthousiast en weet goed wat er speelt op lokaal niveau.”

Kans grijpen

Mitchell Rijshouwer zelf heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. “Als betrokken burger van de gemeente Steenbergen zie en hoor ik wat er gebeurt, met name onder de jeugd. Ik merk dat de landelijke politiek aan het vernieuwen is en dat is de hoogste tijd. Ook voor de gemeente Steenbergen zie ik volop mogelijkheden. Het leek mij daarom een goed moment om de geboden kans met twee handen te grijpen.”

Spreekbuis voor de jeugd

Hoewel Rijshouwer een brede interesse heeft, ziet hij voor zichzelf vooral een rol weggelegd als spreekbuis voor de jeugd. “Het is belangrijk dat jongeren niet naar de grote steden verkassen, maar in de kernen blijven wonen. Dat willen zij ook graag, maar dat betekent wel dat er meer starterswoningen moeten komen en de kernen bruisend blijven. Daarvoor hebben we actieve verenigingen en levendige horeca en gemeenschapshuizen nodig. Dat zijn de plaatsen waar een dorp samenkomt, waar jong en oud samen lacht en plezier maakt. Dat vind ik belangrijk.”

Oprecht betrokken

Tijdens de verkiezingen van 2018 stond Rijshouwer op een tiende plaats op de lijst van Gewoon Lokaal!. Een partij waar hij bewust voor koos: “Gewoon Lokaal! is voor mij dé partij omdat er goed naar iedereen wordt geluisterd en er ook echt aangepakt wordt. Gewoon Lokaal! is oprecht betrokken met wat er speelt in een kern.”

Op donderdag 24 september zal Rijshouwer geïnstalleerd worden tijdens de eerste besluitvormende vergadering na het zomerreces.