Mitch Simon wint met Giants toernooi in China

STEENBERGEN/BEIJING – Mitch Simon heeft afgelopen weekend met de WBB Giants uit Bergen op Zoom een internationaal basketbaltoernooi in China gewonnen. De 15-jarige Steenbergenaar en zijn ploeggenoten versloegen gisteren in de finale de Falcons uit Beijing, waar het team al sinds dinsdag te gast was.

In en vanuit de Chinese hoofdstad brachten de jonge basketballers en hun begeleiders onder meer bezoeken aan de Nederlandse ambassade, de Chinese muur, de verboden stad en de ‘fake market’. Ook liepen de jongens mee op een highschool en ondertussen werden er vijf zware oefenwedstrijden gespeeld, tegen spelers van 18 tot 21 jaar.

Favoriet

Daarvan gingen er vier nipt verloren, maar gelet op de tegenstand werden de Giants toch al gauw gezien als favorieten voor het toernooi, dat zaterdag van start ging. Dankzij twee ruim gewonnen poulewedstrijden, plaatsten Mitch en zijn ploeggenoten zich rechtstreeks voor de halve finale, die een monsterscore van 92-14 opleverde. In de finale troffen zij opnieuw de Falcons tegenover zich, die het toernooi de afgelopen drie jaar hadden gewonnen, maar deze keer (met 87-46) hun meerderen moesten erkennen in de Giants.

De talentvolle Steenbergse basketballer kijkt niet alleen met plezier terug op het sportieve succes, maar heeft volgens zijn vader – die er als teambegeleider bij was – tegelijkertijd veel geleerd én genoten van de culturele aspecten van de reis. ,,Ook hadden Mitch zijn de andere spelers te maken met fans die van alles van hen wilden. Waar we ook kwamen, moesten ze op de foto en handtekeningen uitdelen. Wat hij het mooiste vond aan China is dat je er zoveel respect krijgt als topsporter.’’