Mitch Simon ‘Man of the Match’ in China

STEENBERGEN/BEIJING – Het jonge Steenbergse basketbaltalent Mitch Simon verblijft momenteel met zijn team van de WB Giants uit Bergen op Zoom in China, waar hij de tijd van zijn leven heeft en al twee keer is uitgeroepen tot ‘Man of the Match’.

De ploeg speelde tot nog toe drie oefenwedstrijd, die weliswaar nipt werden verloren, maar dat mag zeker geen schande heten, aangezien de tegenstanders allemaal achttien jaar of ouder zijn.

Onder de opponenten bevonden zich bovendien de landskampioen en de nummer twee van de competitie voor highschool-teams. ,,Het niveau verbaast ons en is erg hoog,’’ vertelt Mitch’ vader Jeff vanuit Beijjing.

Hij is als begeleider van de Giants ook mee op reis gegaan naar het verre oosten, waar het sportieve gezelschap vandaag een bezoek heeft gebracht aan de Chinese muur. Ook hebben de jongens al ‘meegedraaid’ op een highschool.

Chinese muur

Morgen staan er een visite aan de Nederlandse ambassade en weer twee oefenduels op het programma, waarbij medewerkers van de ambassade en leden van de Dutch Business Club de verrichtingen van Mitch en zijn ploeggenoten vanaf de tribune zullen aanschouwen.

,,Het is echt een belevenis hier, met veel respect naar ouderen en naar ons als basketbalteam toe,’’ zegt Jeff Simon. Vanaf zaterdag treden de Giants in de Chinese hoofdstad aan voor een internationaal toernooi tegen leeftijdgenoten.