Missionaris Antoon Ooms overleden

NIEUW-VOSSEMEER – Pastor Bertus van Schaik meldt Steenbergse Courant dat Priester Lazarist Antoon Ooms is overleden. Antoon Ooms werd op 16 oktober 1931 in Nieuw-Vossemeer geboren. De watersnood van 1953 tekende zijn leven door het verlies van zeer dierbare familieleden. Na zijn priesterwijding vertrok Ooms naar de missie van Ethiopië om daar 54 jaar met hart, hoofd en handen te werken.

De parochianen van Nieuw-Vossemeer hebben hem steeds -o.a. financieel-  gesteund. Een fors deel van de opbrengst van de jaarlijkse missiefancyfair werd geschonken aan de missionaris die de ondersteuning zeer goed kon gebruiken voor tal van goede doelen in Ethiopië. Om gezondheidsredenen keerde Antoon Ooms in 2014 definitief naar Nederland terug.

Na het sacrament van de zieken ontvangen te hebben, is hij in het bijzijn van zijn medebroeders op 15 september in alle rust overleden in het klooster van Panningen.

Foto: Antoon Ooms bezocht dit jaar in april de missiefancyfair van Nieuw-Vossemeer. Met de opbrengst hiervan is Oom alle jaren ondersteund. Op de foto rechts Antoon Ooms, die wordt geïnterviewd door Piet van Schilt.