Missie Fancy Fair voor concrete hulpprojecten in de Derde Wereld

NIEUW-VOSSEMEER – De jaarlijkse Missie Fancy-Fair wordt dit jaar niet gehouden in de tent bij basisschool Merijntje, maar in gemeenschapshuis De Vossenburcht. Zoals in alle voorgaande jaren kan jong en oud zich, op zaterdag 12, naar hartelust vermaken met allerlei spelletjes voor jong en oud en het rad van avontuur draait op volle toeren.

De Nieuw-Vossemeerse Missie Fancy-Fair geniet in heel de regio al tientallen jaren grote bekendheid en de organisatie loopt, volgens een goed bewaarde succesformule, als een geoliede machine. Met, ter bewijs, een gemiddelde opbrengst van 12 à 13.000 euro. Daarbij zit ook het geld van de sponsorloop, waarvoor de leerlingen van Merijntje hun beste beentje voorzetten. En niet te vergeten de inkomsten van de loterij, waarvan de uitslag bekend wordt gemaakt tijdens de fancy-fairdagen. 

Niets aan de strijkstok

Binnen de stichting die verantwoordelijk is voor het evenement heeft een verjonging plaatsgevonden. Zo is Bart Stoutjesdijk gekozen tot voorzitter en heeft Piet van Schilt het stokje van Adrie Hommel overgenomen als opperspreekstalmeester.  Van Schilt heeft zich, volgens Tiest de Visser, al goed voorbereid op zijn belangrijke taak. De Visser is het voormalige schoolhoofd van Merijntje en is, met zijn vrouw Anneke, altijd verbonden gebleven met de activiteit. ,,Het nieuwe bestuur zet de doelstelling voort om concrete, kleinschalige projecten in de Derde Wereld te ondersteunen.’’

Het geld wordt direct overgemaakt aan contactpersonen, die zelf wonen in het betreffende hulpgebied. Zij werken daar mee aan het tot stand komen van projecten en koppelen de vorderingen terug aan de Stichting Missie Fancy-Fair. Zo blijft er niets aan de strijkstok hangen.

Projecten

De Visser: ,,We steunen het werk pater Ooms in Ethiopië. Hij kan met onze jaarlijkse bijdrage aan zijn fonds voor de oudedagvoorziening weer mensen gelukkig maken. En de school van plaatsgenoot Arjan de Nijs in Angola krijgt nieuwe tafels en stoelen. Verder is hij bezig de muren en de vloeren op te knappen  en een voetbalveldje aan te leggen.  Ook het weeshuis ‘God’s littlest angels’ in Haïti , dat weeskinderen medische zorg en scholing aanbiedt, kan op onze bijdrage rekenen.” Hierbij zijn weer twee in Nieuw-Vossemeerse kinderen uit Haïti en hun adoptie-ouders betrokken.

Een volgend project dat op de rol staat is het oprichten van een medische post in het Afghaanse Bagdjeha. ,,Daar gaan we twee lokalen inrichten voor deze medische post, met eenvoudige hulpmiddelen en apparatuur. De volgende stap is om drie vrijwilligers op te leiden tot volwaardige verpleegkundigen. Omdat dit veel geld kost, is de opbrengst van de Vastenactie 2014 van de Sint Anna- en de Sint Christoffel parochie, ook voor dit doel bestemd,’’ besluit De Visser.

De fancy fair duurt zaterdag van 14.00 tot 22.00 uur en zondag van 14.00 tot 18.00 uur. De snuffelmarkt blijft op vertrouwde locatie – in de gymzaal aan de Achterstraat 15 – en is geopend op zaterdag van10.00 tot 14.00 uur.