Miss Kleine Tour-journaal 5

De 15-jarige Anouk Eversdijk uit Welberg is deze week als rondemiss het stralende middelpunt van de 47ste Kleine Tour. KijkopSteenbergen.nl volgt het evenement zoals gebruikelijk op de voet, ook met een dagelijks Miss Kleine Tour-journaal.

,,Wat echt gaaf was, was dat ik achterop de motor mocht,’’ vertelde Miss Anouk gisteren na de etappe die de karavaan naar Sint Philipsland en Tholen bracht. ,,Dat zou ik later ook wel willen.’’ Motor rijden dus en dat zou ze mooi kunnen combineren met haar wens om later bij de politie te gaan werken. Als ze volgend jaar klaar is met de mavo op ’t Rijks, wil dan ook naar een vooropleiding t.b.v. de politieschool.

Voordat ze weer aan studeren gaat denken, geniet ze deze week met volle teugen van haar rol als rondemiss, die haar op het lijf geschreven blijkt. Ook kan ze zich nog goed herinneren hoe het vorig jaar op deze dag was.

Op vrijdagmiddag nemen immers de 14-jarigen die aan hun laatste Kleine Tour bezig zijn al een beetje afscheid, door voor het laatste deel van de etappe witte T-shirts aan te trekken en die vol te laten ‘kliederen’ met handtekeningen, groetjes en wat dies meer zij. Om bij aankomst in Steenbergen plaats te nemen op het bordes van het oude stadhuis in de Kaaistraat en de stoet aan zich voorbij te laten trekken. ,,We kregen toen van onze ploeg, Bouwbedrijf Verkaart, een fotocollage van alle jaren dat we mee hadden gedaan en een week later was er ook nog een gezellige barbecue met het team. Het was ook best emotioneel voor Jessica, Lisa, Hester en mij, omdat het onze laatste gezamenlijke Kleine Tour was.’’

Ook naar de disco van vanavond kijkt Anouk reikhalzend uit. ,,Het is altijd wel erg warm, binnen vijf minuten zijn de spiegels al beslagen en dat zal met deze hitte niet anders zijn. Gelukkig is er al besloten om de disco zowel binnen als buiten bij dansschool Brouwersgast te houden.’’ Het idee om de disco naar het zwembad te verplaatsen, sprak haar eerlijk gezegd ook wel aan, maar dat gaat uiteindelijk toch niet door.