Miss Kleine Tour-journaal 4

De 15-jarige Anouk Eversdijk uit Welberg is deze week als rondemiss het stralende middelpunt van de 47ste Kleine Tour. KijkopSteenbergen.nl volgt het evenement zoals gebruikelijk op de voet, ook met een dagelijks Miss Kleine Tour-journaal.

Begin deze week gaf Miss Anouk al aan dat ze een uniek jasje had uitgekozen met palmbomen erop. Dat favoriete kledingstuk werd gisterenochtend maar eens van het knaapje afgehaald om te dragen tijdens de etappe naar Willemstad en Stampersgat, maar voor een dergelijk tenue bleek het niet de juiste dag…

Met temperaturen die opliepen tot boven de 30 graden, bleef het jasje dan ook in de cabrio liggen waarmee zij door het West-Brabantse land wordt vervoerd. ,,En gelukkig had ik in de kast nog een korte broek liggen, want voor een lange broek was het ook veel te warm,’’ pufte de rondemiss. Voor het vertrek werd ze ook nog even goed ingesmeerd door haar moeder.

Ondanks de hitte was het volgens Anouk toch wel te doen in de Miss-wagen. ,,Het is een erg luxe auto, er zit zelfs nek-cooling in.’’

Onderweg was het heel gezellig geweest, vertelde ze. ,,We hebben zelfs gedanst: ik in de auto en de motorrijders Hannes en Gidion ernaast.’’ De muziek van ‘Snollebollekes’ en Stef Ekkel zorgde sowieso voor veel plezier in de karavaan en na een ritje van 60 kilometer was de miss weer een tintje bruiner geworden.

Het uitdelen van handtekeningen bleek overigens niet mee te vallen bij de hoge kwikstanden, waardoor de stiften het begaven. Het goede nieuws was dat haar gestolen fiets weer terecht is. Die stond ergens tegen een schutting, alleen zonder de bijbehorende fietsmand.

Foto Mark Koenraadt