Miss Kleine Tour-journaal 2

De 15-jarige Anouk Eversdijk uit Welberg is deze week als rondemiss het stralende middelpunt van de 47ste Kleine Tour. KijkopSteenbergen.nl volgt het evenement zoals gebruikelijk op de voet, ook met een dagelijks Miss Kleine Tour-journaal.

De eerste dag als Miss Kleine Tour, die begon met een anderhalf uur durende ‘sessie’ in de kappersstoel van Jos Hector/Havenzicht,  is Anouk Eversdijk meer dan uitstekend bevallen. Na het bezoek aan de coiffeur, werd de jonge Welbergse – voor zover dat nog nodig was – bij De Joosse voorgesteld aan alle rennertjes, die daar hun rugnummers kwamen ophalen en de laatste instructies kregen van voorzitter Wim Roovers.

Vervolgens stond de puzzeltocht op het programma. Miss Anouk assisteerde bij het knikkerspel, om de knikkers aan te geven en natuurlijk vooral ook om de deelnemers aan te moedigen. ,,Dat spel was nog best moeilijk, maar er werd goed gescoord,’’ vertelde ze naderhand.

'Zwaaien vanuit de Miss-wagen nog leuker dan ik had verwacht'

Begin van de avond mocht ze voor het eerst plaatsnemen in de open Miss-wagen, om tijdens de openingsrondrit naar het publiek langs de kant te zwaaien. Een absoluut hoogtepunt voor Anouk. ,,Toen ik zelf nog als rennertje meedeed zag je dat ook wel, maar nu ik het zelf mocht doen, was het nog veel leuker dan ik had verwacht.’’

Goede lootjesverkoopster

Aangekomen op de Markt, verrichtte ze samen met burgemeester Ruud van den Belt – ‘een leuke, spontane man’ – de opening van de 47ste Kleine Tour. Waarna de rondemiss zich onder de toeschouwers begaf en van nog meer markten thuis bleek te zijn, want ze wist maar liefst zeventig lootjes aan de man te brengen voor de jaarlijkse loterij t.b.v. evenement. Dat gebeurde allemaal onder het toeziend oog van haar trotse ouders, die de verrichtingen van hun dochter vol trots gadesloegen.

Foto Mark Koenraadt