Minima ontvangen in gemeente Steenbergen gratis mondkapjes en handgel

STEENBERGEN – In navolging van de belofte die reeds in de onlangs gehouden gemeenteraadsvergadering is gedaan krijgen gezinnen en alleenstaanden die moeten leven van een laag inkomen nu gratis mondkapjes en desinfecterende handgel van gemeente Steenbergen.

Om in aanmerking te komen voor deze materialen, zijn er inkomensgrenzen gesteld:
– Alleenstaand (met of zonder kinderen), met een maximum netto inkomen van € 1.207 per maand.
– Samenwonend/ gehuwd (met of zonder kinderen), met een maximum gezamenlijke netto inkomen van € 1.724 per maand. 

Inkomensgegevens hoeven bij de afhaalpunten echter niet overlegd te worden.  Er worden per persoon twee mondkapjes en per huishouden 1 fles desinfecterende gel beschikbaar gesteld.

Veilige leefsituatie

Wethouder Koos Krook heeft in de gemeenteraad aangegeven dat de totale kosten van het verstrekken van gratis beschermingsmiddelen aan de minima circa 15.000 euro kost.
Hij stelt: “Mensen op of rond het minimum kunnen het juist in deze tijd extra zwaar hebben en worden zo weer op extra kosten gejaagd. De zorg om deze materialen aan te kunnen schaffen, kan een belemmering vormen voor een veilige, gezonde leefsituatie. Het dragen van mondkapjes is een van de maatregelen die helpen om verdere besmettingen te voorkomen. Fantastisch dat zoveel vrijwilligers direct hebben aangegeven te willen helpen met het uitdelen van deze materialen via maar liefst 10 locaties in onze kernen.”