Mini-Roparun Maria Regina brengt bijna 8000 euro op

STEENBERGEN – De leerlingen van de Maria Regina hebben vanmiddag meer dan hun beste beentje voorgezet, want de mini-Roparun die zij liepen en fietsten voor het goede doel, heeft een bedrag van maar liefst 7999 opgeleverd.

Op de cheque die na afloop werd uitgereikt aan het Steenbergse Roparunteam Door Dik & Dun stond nog 7780 euro geschreven. Toen de inkt al droog was, kwam er echter nog eens 140 euro bij en uiteindelijk deed de basisschool ook nog een duit in het zakje, waardoor het totaal op 7999 uitkwam.

Daarvoor moesten de leerlingen zich wel flink inspannen, want als tegenprestatie voor het sponsorgeld dat zij bijeenbrachten, moesten vanmiddag de nodige rondjes worden afgelegd. En dat viel soms niet mee, vanwege de harde wind, maar gelukkig bleef het droog en liet zelfs het zonnetje zich zien.

Bij de bekendmaking van het resultaat, werd ook nog medegedeeld dat Jan Nuwolt (groep 1 en 2), Ryan Pieterse (3 en 4), Remilio Drenthe (5 en 6) en Jelmer Flipsen (7 en 8) de hoogste sponsorbedragen bij elkaar hadden gelopen.

De opbrengst van de mini-Roparun gaat via Door Dik & Dun, dat in het Pinksterweekeinde voor de 20ste keer meedoet aan de estafettetocht Parijs-Rotterdam, naar uiteenlopende projecten van de stichting Roparun. Die zet zich voortdurend in om leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven van mensen met kanker.