Mini Roparun Gummarusschool levert 6760 euro op

STEENBERGEN – Een doorslaand succes, anders kan de Mini Roparun van de Gummarusschool niet worden genoemd. Het ‘voorproefje’ op de Roparun – die komende maandag ook weer door Steenbergen trekt – bracht maar liefst 6760,67 euro in het laatje voor de Stonemountain Runners. Dit Steenbergse Roparunteam schenkt het bedrag uiteraard aan de goede doelen van de estafetteloop tussen Parijs en Rotterdam, waarvan de opbrengst wordt gebruikt voor mensen met (terminale) kanker.

Meerdere leden van de Stonemountain Runners waren vanmiddag getuige van de Mini Roparun, die leerlingen uit de groepen 8 van de Gummarusschool nagenoeg helemaal zelfstandig hadden georganiseerd. De sponsorloop voltrok zich onder de best denkbare weersomstandigheden.

Na een warming up – volgens leerkracht Wietse Visser niet nodig voor de temperatuur, maar altijd positief om de sfeer te verhogen – en een optreden van het schoolorkest, gaven de wethouders Cors Zijlmans en Petra Lepolder het startsein.

Alle ruim vierhonderd leerlingen, van de kleuters tot en met de (bijna) schoolverlaters, deden mee aan het sportieve evenement. Wandelend, hardlopend en fietsen.

Ouders, overige familieleden en buurtbewoners hadden zich in groten getale verzameld rondom het parcours, om de kinderen aan te moedigen. De route liep ook over de Oudlandsestraat, net als bij de Roparun zelf. En de ‘miniaturen’ van de Eiffeltoren en de Euromast ontbraken al evenmin.

Het feest was helemaal compleet toen na alle inspanningen bleek hoeveel de Mini Roparun had opgeleverd: veel meer dan de Gummarusschool en de Stonemountain Runners van tevoren durfden te hopen. De leerlingen hebben dus niet alleen vanmiddag, maar ook bij het inzamelen van sponsorgeld hun allerbeste beentje voorgezet.