Mike Kruf startte een bijzonder bedrijf: ‘Anders Online’

STEENBERGEN – Mike Kruf heeft een licht verstandelijke beperking. Dit weerhield hem er niet van om een eigen bedrijf op te richten. Hij ontdekte dat het bouwen van websites hem heel goed ligt. Die wil hij graag voor bedrijven en organisaties maken. Daarbij wil hij anderen met eenzelfde beperking of leerachterstand ook graag een kans geven zich te ontwikkelen.

Sinds anderhalf jaar woont Mike met moeder Janine Kruf in Steenbergen. Ze kwamen uit Bergen op Zoom en wonen hier nu naar hun zin. Mike Kruf kreeg aangepast onderwijs op de Mytylschool in Roosendaal en had vervolgens twee opties: dagbesteding – bijvoorbeeld in de groenvoorziening – of vrijwilligerswerk. Na zijn school volgde voor hem een zwarte periode. Het ontbreken aan begeleiding in het vervolgtraject was daar debet aan.
Een tijdlang deed Mike Kruf vrijwilligerswerk bij de Kringloper tot hij via een vriend de kans kreeg om met een computer te werken en ontdekte dat dit hem bijzonder lag. Zo bekwaamde hij zich in het bouwen van websites. Mike besloot in november tot het oprichten van een eigen bedrijf: ‘Anders Online’. Hij werkt vanuit een flexkantoor bij Nova Flex Office. Voor zijn bedrijf is hij opzoek naar nieuwe klanten, partijen die gevoel hebben bij de visie van ‘Anders Online’ en die websites willen laten bouwen door jongeren met een beperking of jongeren die tussen wal en schip vallen. Want Mike Kruf heeft als tweede missie om leuk werk te bieden aan deze jongeren en hen de kansen te geven die hij nu zelf ook heeft.

Samenwerkingen gezocht

Voor zijn nieuwe bedrijf heeft Mike Kruf al een paar leuke opdrachtgevers. Op de eerste plaats zijn eigen moeder Janine, die met haar bedrijf diensten aanbiedt op het gebied van spiritueel coaching en healing. Maar ook bijvoorbeeld een bedrijf in Nieuwerkerk en twee aanbieders in Steenbergen. Hij hoopt zijn klantenbestand gestaag te kunnen uitbreiden en vraagt bedrijven en organisaties die zich aangesproken voelen door zijn doelstelling om contact met hem op te nemen.
Ook is de jonge ondernemer op zoek naar samenwerkingen. Zo heeft hij reeds afspraken staan met een ICT bedrijf en een bedrijf dat gespecialiseerd is in bijzondere websitebouw. Ook is Kruf opzoek naar partners die aanvullend kunnen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van tekstschrijven en fotografie. Dit om ook de content voor de websites te kunnen realiseren.
Voor meer informatie: anders-online.nl

Foto: Mike Kruf en moeder Janine. Laatstgenoemde is trots op haar zoon die ondanks zijn lichte beperking een eigen bedrijf voor websitebouw heeft opgericht.

[ door Peter Vermeulen ]