Miezerregen kan doorkomstpret Roparun niet bederven

STEENBERGEN – Aanhoudende motregen heeft er – gelukkig voor alle betrokkenen – niet voor kunnen zorgen dat de doorkomst van de Roparun in het water is gevallen. De publieke belangstelling in de Oudlandsestraat kwam wat later op gang dan bij goed weer, maar rond de tijd dat de Steenbergse deelnemers passeerden, stroomden de toeschouwers harder toe dan er druppels uit de hemel vielen.

,,Natuurlijk zou het drukker zijn geweest bij droog en zonnig weer, maar dat hebben we nu eenmaal niet in de hand. Ik heb bewust niet te veel op de buienradar gekeken, want je kunt er toch niets aan veranderen,'' zei Annemarie van Keijzerswaard, de nieuwe voorzitter van de werkgroep die de doorkomst-activiteiten regelt.

In aanloop naar het evenement had ze al gezegd 'alles op zich af te laten komen'. ,,Het is een hele ervaring om mee te maken, dus ik wilde het inderdaad eerst allemaal eens even aanzien. Maar ik heb nu al wel ideeën voor volgend jaar hoor. In het begin van de Oudlandsestraat moet voor de Roparunners meteen duidelijker zijn dat hen een mooie doorkomst wacht en ik hoop ook dat we er meer omliggende straten bij kunnen betrekken. Misschien kunnen we festiviteiten zelfs wel doortrekken naar de Molenweg en de Krommeweg.''

Even na half negen 'betrad' het Steenbergse Roparunteam Door Dik & Dun de Oudlandsestraat, om gedragen door het applaus en de aanmoedigingen van alle mensen langs de kant zijn weg te vervolgen naar Rotterdam. Een half uurtje later kwamen de Stonemountain Runners 'thuis'. Een grote schare familieleden, vrienden, donateurs en andere fans bezorgde ook dit team een uiterst warme ontvangst.

Vervolgens maakte ook Team 316 – de Rotterdamse Roadrunners met Dinteloordse inbreng – zijn opwachting in de Steenbergse doorkomststraat, waar de eerste teams voor dag en dauw arriveerden en naar verwachting kort na de middag de laatste deelnemers passeren. Ook in Dinteloord zijn de feestelijkheden in volle gang rondom de doorkomst van de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, ten bate van het goede doel (de zorg voor mensen met kanker).