Miel Rasenberg , een markante persoonlijkheid in het Steenbergse

STEENBERGEN – Op woensdag 9 december overleed in Bergen op Zoom op 86 jarige leeftijd Miel Rasenberg. De op 27 maart 1934 in Ginneken en Bavel geboren Miel Rasenberg was bekend van onder meer de toenmalige LTS aan de Molenweg, waarvan hij directeur was. Afgelopen woensdag werd afscheid van hem genomen.

Maar Miel Rasenberg deed veel meer in het Steenbergse. Zo sloeg hij letterlijk en figuurlijk de grote trom bij harmonie Amicitia. Hier was hij ook voorzitter. Dat was hij vele jarenlang ook bij het CDA en een periode van vier jaar raadlid.
“Voor het CDA bleef Miel belangstelling houden. Vorig jaar nog was hij aanwezig op de ledenvergadering”, zo laat Mariette Onland-van Haaren weten. Miel Rasenberg was ook jurylid bij de carnavalsoptocht in Steenbergen – meestal bij de grote wagens – iets wat hij tot zijn 80e jaar met veel plezier deed. Ook bekleedde Rasenberg de functie van vice-voorzitter van het kerkbestuur van de Gummarus parochie. Bijna 35 jaar lang was Miel Rasenberg beheerder van de begraafplaats aan de Nassaulaan tot dat hij werd opgevolgd door Ad van de Par. “Miel kon buitengewoon delegeren en hij wist haarfijn de juiste mensen te benaderen”, zo weet deze. Daarnaast was hij voorzitter van de toenmalige Elviband, werkte hij voor de landelijke examencommissie en was hij vrijwilliger bij de Plusbus.

Onderscheidingen

Voor zijn maatschappelijke verdiensten werd Miel Rasenberg benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Voor zijn kerkelijke verdiensten tot ridder in de orde van St. Sylvester.
Afgelopen woensdag was zijn uitvaartdienst in de Gummaruskerk met aansluitend een crematie in het crematorium te Bergen op Zoom.