Midzomernachtduik ongekend succes

STEENBERGEN – Waren ze de voorbije jaren bij De Meermin al blij met de opkomst van enkele tientallen belangstellenden voor de Midzomernachtduik; gisteravond laat konden ze hun geluk niet op in het Steenbergse openluchtbad met het bezoek van een kleine zeventig zwemmers en een tiental supporters.

Om elf uur gisteravond gingen de poorten van De Meermin terug open voor de jaarlijks terugkerende activiteit, die bedoeld is ter promotie van het zwemmen in openluchtbaden en ook als (ludieke) ‘opening’ van het zomerseizoen geldt.

Een uur lang stond het diepe bad ter beschikking van de liefhebbers die graag van de gelegenheid gebruik maakten om ook eens bij het maanlicht een duik te nemen. Het zwembad was bovendien sfeervol verlicht en de deelnemers kregen ook aan de waterkant een natje en een droogje.

Badjuffrouw Elly Zwijgers hield een kort, tevens instructief toespraakje voor de aanvang van de activiteit, maar zij was amper uitgepraat of de eerste waterratten waren al begonnen aan de Midzomernachtduik, die dus als een groot succes de boeken ingaat. De jongste deelnemer was Anna Lena, nog maar vijf jaar jong, maar ze zwom dapper mee met heel de meute.

Foto’s Thomas Weezenbeek