Midzomernachtduik brengt na alle hitte welkome verkoeling

STEENBERGEN – Na alle hitte van de afgelopen dagen, bracht de jaarlijkse midzomernachtduik in De Meermin gisterenavond een zeer welkome verkoeling. Voor deze vijfde (lustrum)editie waagden maar liefst 74 deelnemers hier bij nacht en ontij de sprong in het diepe.  

Het van oorsprong Scandinavische feest is een ode aan de zomer en vindt in de Noordse landen plaats op de dag dat de zon niet ondergaat. Hier in het zuidelijker gelegen Nederland kennen wij dan weliswaar geen dagen zonder zonsondergang, maar is het buitenzwemmen weldegelijk onlosmakelijk verbonden aan de Steenbergse zomercultuur. Alle reden voor De Meermin om met dit jaarlijkse evenement het zwemmen in de openlucht, zo aan het begin van het buitenseizoen, nog even extra onder de aandacht te brengen.

Trappelend van ongeduld

De van ongeduld trappelende zwemfanaten gaven badjuffrouw Elly Zwijgers nauwelijks de gelegenheid om haar praatje voorafgaande aan het startsein af te maken. Nog voor de punt van haar betoog, was er geen houden meer aan en waren de eerste bommetjes al een feit. Juffrouw Jenny, het vertrouwde gezicht achter de kassa, vertelt enthousiast over de groeiende belangstelling voor het evenement: “Vijf jaar geleden zijn we gestart met 13 deelnemers. Vanavond zijn dat er maar liefst 74 en dat vind ik fantastisch om te zien!”

Kledingvoorschriften

Massaal werd er door de deelnemers gehoor gegeven aan het verzoek om lekker zomers gekleed te gaan. Onder hen bevond zich echter ook een drietal dames met een wel heel aparte kledingkeuze. Bij navraag blijkt het om Aniek, Carolien en Tanna van Basketballvereniging Simple Dribble te gaan: “We komen net terug van een oefenwedstrijd in Oudenbosch en waren wel toe aan een verfrissende duik.” Over de uitslag van de wedstrijd doen de dames liever geen uitspraken en vervolgen giechelend het gesprek: “Onze aandacht is nu volledig gericht op de nachtduik. Voor de wedstrijduitslag verwijzen we belangstellenden graag naar de website van BC Vossenberg.”

Door Mascha Diaz ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl