Michel Beens bij afscheid brandweer koninklijk onderscheiden

DINTELOORD – Na 37 jaar van trouwe dienst bij de vrijwillige brandweer in zijn woonplaats, kwam er gisteravond officieel een einde aan deze carrière van Dinteloorder Michel Beens. Bij zijn afscheidsfeest in de kazerne, mocht burgemeester Joseph Vos de brandweerman – als dank voor bewezen diensten ten bate van de samenleving – een lintje opspelden namens Zijne Majesteit Koning Willem- Alexander.

De 55-jarige Beens werd benoemd tot  Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Vos gaf bij de uitreiking van de koninklijke onderscheiding aan geweldige waardering te hebben voor mannen als Beens.

,,Kijk naar het ongeval van afgelopen week, op het Schelde-Rijnkanaal bij Nieuw-Vossemeer, waar een vrachtschip zonk. Op een dergelijk moment zijn mannen als Beens, die het teamgevoel beheersen, gewoon heel hard nodig.  Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en kan iemands leven zomaar ineens veranderen.”

,,Het brandweervak is geen individuele sport, maar een teamsport,” beaamde Beens de woorden van Vos.  Onder goedkeurende blikken van familieleden, vrienden en zijn (oud-)collega’s, nam de Dinteloorder met gepaste trots het lintje in ontvangst.