Metamorfose voor muur fietsenstalling Petrus en Paulusschool

DINTELOORD – De muur van de fietsenstalling op het plein van de Petrus en Paulusschool/brede school Prinsenland in Dinteloord was menigeen jarenlang een doorn in het oog. Sinds vanmorgen is het echter een pronkstuk dat gezien mag worden, dankzij de mozaïek-kunstwerken die de leerlingen zelf hebben gemaakt.

Directrice Francis van Groenestijn wilde graag dat de oerlelijke muur aan het zicht onttrokken zou worden, maar wist niet zo goed hoe dit te verwezenlijken. Nou, daarvoor had de Dinteloordse Monique Baas wel een idee. Mozaïek is voor haar een uit de hand gelopen hobby, die ze inmiddels ook bedrijfsmatig beoefend.

Onder Monique’s bezielende leiding, mochten alle leerlingen van de Petrus en Paulus – met medewerking van de leerkrachten en (hulp)ouders – in de laatste drie weken voor de zomervakantie meewerken aan de mozaïek-panelen, waarin de logo’s van zowel de basisschool als de brede school zijn verwerkt.

Maar bovenal zijn er veel kinderen op te zien, die hun armen naar elkaar uitreiken. ,,Die verbondenheid maakt ons samen sterk,’’ sprak Francis van Groenestijn bij de onthulling, door de leerlingen Jarno, Anniek, Yuki, Desi en Jesse. Dat gebeurde vanmorgen vroeg, voor aanvang van de nieuwe schoolweek, onder het toeziend oog van alle leerlingen, leerkrachten en een groot aantal ouders, die eveneens nieuwsgierig waren naar het alleszins geslaagde eindresultaat.