dinsdag 28 januari 2014, 10:02

Metamorfose van hotel De Beurs naar Thuis in Dinteloord

DINTELOORD – Thuis! is de allesomvattende naam die de nieuwe eigenaren van het voormalige hotel-restaurant De Beurs in Dinteloord hebben gegeven aan de zaak, die momenteel van boven tot onder wordt opgeknapt en heringericht, naar de eisen van deze tijd. ,,Iedereen moet zich hier namelijk thuis gaan voelen,’’ vertelt Robbert-Jan Timmermans, die de horecagelegenheid samen met zijn vriendin Nathalie Bolluijt gaat uitbaten.

De twee runnen sinds de zomer van 2010 restaurant Dintelmond op het gelijknamige jachthaventerrein en zagen enkele jaren geleden ook al uitstekende mogelijkheden met De Beurs. ,,Dat was toen geen haalbare kaart, maar na het faillissement van de vorige exploitant (afgelopen najaar, red.) kwam er een ander prijskaartje aan te hangen en hebben wij bovendien Lex en Cora Dubbelman bereid gevonden om het pand aan te kopen.’’

Gevieren wordt er nu druk gewerkt aan een complete metamorfose van wat ook wel de huiskamer van Dinteloord werd genoemd. ,,Verenigingen die hier gevestigd waren tonen zich gelukkig bereid terug te keren, want ook voor deze clubs willen wij een thuis zijn,’’ stelt Timmermans.

,,We gaan, vanaf medio april, zeven dagen per week open. Van ’s morgens tot ’s avonds of ’s nachts moet hier reuring zijn. Feesten, dineren, overnachten, borrelen; het kan straks allemaal. Elke doelgroep moet aan z’n trekken kunnen komen. Van doopfeest tot condoleance na een uitvaart en alles wat daar tussen zit. Pannenkoeken eten met de kinderen, dineren met zakenrelaties of familie, bruiloften, uitvoeringen, tapas eten onder het genot van een lekker drankje met vrienden, chocomel met appeltaart voor fietsers die even een tussenstop willen maken; noem maar op.’’

De ruime feestzaal krijgt er een binnentuin bij, er komt een buitenkeuken voor barbecues en ‘live koken’, en ook het terras wordt nog aanzienlijk uitgebreid. ,,We richten ons op Dinteloord en wijde omgeving en hotelgasten kunnen uiteraard van nog verder weg komen. Evenals in restaurant Dintelmond, staan service, klantvriendelijkheid, laagdrempeligheid en goed eten voor een schappelijke prijs centraal in onze manier van werken. Zo gezellig als thuis is het in principe nergens, maar dat is wel waar we naar streven bij Thuis!’’

Uit de Steenbergse Courant