Met de Paardentram heen en weer tot het Gastelsfeer

KRUISLAND – Liefhebbers van nostalgie of belangstellenden die gewoon zin hebben in een relaxt ritje konden vandaag met de Paardentram vanaf de Kruislandse Markt tot het Gastelsfeer. Ook morgen – zondag 17 juni – kan het tochtje worden gemaakt. Dit in het kader van het Waterpoortweekend.

Bij een ‘kantoortje’ van de trammaatschappij nabij het museum De Holle Roffel worden kaartjes verkocht. Een rit – die al gauw een uur duurt kost slechts 0,50 cent. “Dat doet toch denken aan vroeger niet?”, vraagt de kaartjesverkoopster (want zo mocht een dame in die tijd nog worden genoemd) retorisch. Dat bedrag wordt door de eerste belangstellenden – een aantal jonge dames met hun moeders – graag betaald en de beide Belgische trekpaarden voor de tram zetten zich op verzoek van hun menner in beweging. Het gaat richting Oud-Gastel, naar de Mark. Exact de route van de toenmalige tram. Wie daarover meer wil weten doet er goed aan het museum De Holle Roffel te bezoeken. Dat besteedt aandacht aan de tramlijn die in vroegere jaren ‘voor de verbinding zorgde tussen land en water voor het transport van bieten, zand, de post en een enkele reiziger’.

Het museum is zondag geopend tussen 11:00 en 17:00 uur. De expo is verder nog te bezoeken op donderdagmiddag 21 en 28 juni.

Het ritje met de paardentram kan zondag worden gemaakt om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur.

Foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl