Met 1839 euro naar het Glazen Huis van Serious Request

STEENBERGEN – Met een bedrag dat hun verwachtingen ver heeft overtroffen, welgeteld 1839 euro, gaan Anniek Uitdewilligen en Minette van Duijn vandaag naar Enschede om deze mooie Steenbergse bijdrage af te geven bij het Glazen Huis van 3FM-Serious Request.

De grootste ‘klapper’ werd gisteravond gemaakt met de sponsorwandeling die ruim 120 deelnemers trok. Bijna het dubbele aantal van vorig jaar, toen Anniek en Minette deze wandeltocht voor het eerst, spontaan op poten zetten. ,,Echt gigantisch, we staan er nog van te kijken.”

De Steenbergse vriendinnen zijn vast van plan om ook volgend jaar door te gaan met het inzamelen van geld voor Serious Request, waarvoor zij op de Jaarmarkt een verkoopactie hielden en later lege (statiegeld)flessen ophaalden, met behulp van hun eigen kinderen, diens vriendjes en leerlingen van de Gummarusschool. Zodoende is de totaalopbrengst van vorig jaar (toen dik 700 euro) nu ook ruimschoots overtroffen. Waarbij aangetekend dat de wandeltocht en de verkoop van speciale Serious Request-broodjes, geschonken door bakkerij Van Broekhoven, alleen al goed was voor meer dan 1000 euro.

Het geld van Serious Request komt zoals gebruikelijk ten goede aan het Rode Kruis en wordt dit jaar speciaal aangewend om babysterfte een halt toe te roepen. Wereldwijd overlijden jaarlijks 5,5 miljoen baby’s bij gebrek aan voldoende medische zorg.