Merijntje vaart wel bij kerstconcert Semper Crescendo

NIEUW-VOSSEMEER – De collectie die gisteravond werd gehouden tijdens het kerstconcert van harmonie Semper Crescendo in de H. Joannes de Doperkerk heeft een bedrag van 470 euro opgeleverd voor Merijntje, die het geld gaat besteden aan de opknap van het plein en de tuin van de basisschool.

Het kerstconcert begon met de uitvoering van ‘White Christmas’, waardoor de juiste sfeer er al meteen in zat. De harmonie had ervoor gekozen om een aantal traditionele en alom bekende kerstliederen ten gehore te brengen, zoals ‘Nu zijt wellekome’ en ‘de herdertjes lagen bij nachte’, met als gevolg dat de circa 400 bezoekers in de kerk uit volle borst mee konden zingen. Daarnaast werden onder meer ‘Dreams of Christmas’, ‘International Christmas Salute’ en ‘Christmas Surprise’ gespeeld. Verder was er een mooie solo weggelegd voor Jorn Knuit op altsax bij de vertolking van ‘Lullaby of birdland’.

Gastkoor ABS uit Steenbergen trakteerde het publiek o.a. op het stemmige ‘Ave Maria’ en ‘Stille Nacht’. Halverwege het kerstconcert vond de collecte plaats, die in dichtvorm werd aangekondigd door leden van het leerlingenorkest van Semper Crescendo, de Semper Kids, waarna zij met de collectiemand mochten rondgaan. Als dank voor de gulle gaven van de bezoekers, zongen zo’n twintig leerlingen het lied ‘Big World’. Voorzitter Frank de Klerk van de Nieuw-Vossemeerse muziekvereniging overhandigde de opbrengst aan directeur Olivier Vermeulen van Merijntje.

Foto’s Niek Perdaems