Merijntje: ‘Samen op avontuur’

NIEUW-VOSSEMEER – ‘Samen op avontuur’ is vanaf heden de nieuwe slogan van de Nieuw-Vossemeerse basisschool Merijntje, waar alle leerlingen en leerkrachten vanmorgen, in het bijzijn van de nodige ouders, gezamenlijk het nieuwe schooljaar inluidden.

Dat gebeurde op het ‘kleuterplein’ van de school, waar voor alle betrokkenen een lekker glaasje limonade klaarstond, om met z’n allen een toost uit te brengen op het nieuwe schooljaar.

Voordat de glazen werden geheven, onthulde directeur Olivier Vermeulen het nieuwe logo met de genoemde slogan, verbeeld met vier symbolen, gebaseerd op de kernwaarden van de visie en de missie zoals het team die heeft vastgesteld: een kompas (veiligheid), een wereldbol met vliegtuig (innovatie), een passer (passend onderwijs) en twee luchtballonnen (samen).

,,Merijntje was een avontuurlijk ventje, leren op onze school moet ook een avontuur, een ontdekkingsreis zijn voor de kinderen, in symbiose met het dorp,’’ aldus Vermeulen. De leerlingen en hun ouders kregen eind van de eerste schooldag ook een nieuwe schoolgids annex kalender mee naar huis en binnenkort wordt ook de geheel vernieuwde website gelanceerd.