Merijntje oppermachtig bij schoolatletiek

STEENBERGEN – De leerlingen van basisschool Merijntje waren vanmiddag oppermachtig bij de schoolatletiekwedstrijden, die werden gehouden op het gemeentelijk sportpark aan de Seringenlaan in Steenbergen. Zowel bij de jongens als de meisjes eisten de Nieuw-Vossemeerse basisschoolkinderen de eerste plaats voor zich op.

Aan de schoolatletiekwedstrijden, waarvan de organisatie berustte bij de stichting School Atletiek en vrijwilligers van sv Diomedon, deden hoofdzakelijk leerlingen uit de groepen 7 en 8 mee, bij de kleine(re) scholen ook wel kinderen uit groep 6. In totaal kwamen 165 leerlingen in actie op onderdelen als balwerpen, 60 meter sprint, verspringen, 600 meter hardlopen, hoogspringen en estafette-sprint. Tussen de sportieve bedrijven door kon er ook lekker van de voorjaarszon worden genoten, dat gebeurde zelfs languit liggend op het hoogspringkussen of in de zandbak van het verspringen.

De winnende teams, maar ook de jongens- en meisjesploegen die als tweede eindigden, gaan door naar de regiofinale die op 30 mei in Zundert plaatsvindt.

Uitslag jongens: 1. Merijntje (Nieuw-Vossemeer), 2. Maria Regina A (Steenbergen), 3. De Zonneberg (Kruisland), 4. Gummarus (Steenbergen), 5. Maria Regina B (Steenbergen), 6. Pius X (Welberg), 7. De Wegwijzer (Lepelstraat), 8. De Nieuwe Veste (Steenbergen).

Uitslag meisjes: 1. Merijntje, 2. De Zonneberg, 3. Gummarus, 4. Maria Regina A, 5. Maria Regina B.

Foto's Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl