Merijntje Kinderoptocht was Buitenaards

NIEUW-VOSSEMEER – De aftrap van carnaval in ’t Vosse-ol was buitenaards. Officieel begint carnaval op zaterdag met de intocht, maar er was vrijdagmiddag 21 februari was er een buitenaardse voorproef met de Merijntje Kinderoptocht. Daarbij is een hoop creativiteit getoond. In ’t Vosse-ol zijn ze verzekerd van carnaval in de toekomst.

De kinderen van de groepen 5 t/m 8 hebben met kleine clubjes laten zien dat ze goed  met het motto: ’t is ier Buitenaards’ uit de voeten konden. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 hebben als groep aan de optocht deelgenomen.

“Dat de optocht steeds zo’n succes is komt mede door de inzet van vele vrijwilligers en carnavalsbetrokkenen. Natuurlijk wordt het niet zo’n succes als ouders hun kinderen niet in de gelegenheid stellen om te bouwen en knutselen en hen hierbij ondersteunen.
Ook kunnen we bij Merijntje steevast rekenen op de ondersteuning door de carnavalsvereniging die zorgen voor verkeersregelaars, door de bouwclubs ‘d Oogte en PZN die de optocht verder verfraaien met hun trekkerombouwen en door de Vosseblaozers die de carnavalssfeer altijd goed weten te raken en die in de Vossenburcht spelen wat de kinderen bepalen. Natuurlijk zijn prins Peer, nar Imke, boer Joene en Jan Keller onze bijzondere gasten en zijn nemen de belangrijke taak van jureren voor hun rekening. Deze buitenaardse editie trok enorm veel publiek langs de kant en daar is waar we het voor doen! De nieuwe route is prima bevallen en het nieuwe 7 sprong plein blijkt een uitermate geschikte plaats om met zo’n 140 kinderen de 7 sprong te doen. Na de optocht is het goed toeven in de Vossenburcht, waar Marianne de kinderen altijd gastvrij ontvangt om nog een uurtje te hossen en dweilen. Wij zijn trots op en blij met deze buitenaardse editie van de MerijntjeKinderoptocht”.

Foto’s: Niek Perdaems ©2020
Door: Annika van Gaans