Merijntje in de ban van de kunst

NIEUW-VOSSEMEER – Op basisschool Merijntje werd vanochtend de kunstdriedaagse afgesloten met een tentoonstelling van alle door de leerlingen zelf gemaakte kunstwerken en de feestelijke heropening van de fietsenstalling, die de afgelopen dagen stevig is opgepimpt.

Kunstenaar Iwaz nam de overkapping op het schoolplein samen met de leerlingen flink onder handen, waarbij het aanbrengen van felle kleuren geenszins werd geschuwd. Het eindresultaat was vanmorgen vroeg eerst nog afgeplakt met meterslange- en hoge kindertekeningen, zodat de nieuwsgierige ouders, verzorgers, opa’s en oma’s nog niet konden zien hoe het eruit zag.

Ter onthulling renden de leerkrachten van Merijntje door de papieren ‘verkapping’ heen. Eerst stonden zij letterlijk in het middelpunt van de belangstelling, want volgens goede gewoonte worden in de themaweek van de Nieuw-Vossemeerse basisschool de verjaardagen van alle juffen en meneren op één moment gevierd. Dus werd er ook uit volle borst ‘lang zullen ze leven’ gezongen en voor een cadeau was eveneens gezorgd. Het onderwijzend personeel kreeg, in stijl met de kunstdriedaagse, een cadeaubon om een mooi kunstwerk voor Merijntje aan te schaffen.

Getuige de grote variatie aan kunstwerken die de leerlingen de voorbije dagen tijdens uiteenlopende workshops hebben gemaakt, hoeft er misschien niet eens zover gezocht te worden naar een kunstobject. De kinderen toonden zich namelijk ware kunstenmakers.

De tentoonstelling, die vanmorgen via een speciale kunstroute door de gangen en lokalen kon worden bekeken, omvatte onder meer schilderijen, kapsels, houtproducten, foto’s, schoonschrijverijen en zelfs groentekunst. Naast de beeldende kunst maakten de leerlingen ook kennis met dans, theater en muziek.