Mensendieck-therapeut Thom Hector neemt praktijk over

STEENBERGEN – Onlangs heeft Thom Hector de Mensendieckpraktijk overgenomen van Marloes van Bree, die de afgelopen ruim twintig jaar deze vorm van oefentherapie heeft aangeboden. Hector vestigde zich op hetzelfde adres: Pompstraat 6. De Pompstraat is een verbinding tussen Kaaistraat en Berenstraat.

De 24-jarige Thom Hector genoot zijn opleiding in Amsterdam. Hij deed ervaring op in diverse Mensendieckpraktijken en is deels nog werkzaam in twee praktijken in Goes en Zierikzee. Op dinsdagen en donderdagen werkt hij vanuit zijn eigen praktijk aan de Pompstraat. “Ik merk dat het aantal patiënten dat ik behandel gestaag groeit. Het is mijn bedoeling om de frequentie van mijn spreekuren hier in Steenbergen dan ook langzaam uit te breiden”. 

Oefeningen om de oorzaken weg te nemen

We vragen hem naar het verschil tussen Mensendieck therapie en Fysiotherapie. “Mensendieck is een vorm van oefentherapie. Ik richt mij bij de behandeling van rug-, schouder-, nek-, heup- en knieklachten vooral op de oorzaken. Daarbij geeft ik advies over welke oefeningen kunnen worden gedaan om deze oorzaken weg te nemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan houding en manier van bewegen. Mensendieck therapie kijkt naar het geheel. Deze is dus vooral ook oorzaakgericht. Fysiotherapie is meer lokaal. Overigens is het in sommige gevallen zelfs beter om een klacht via Fysiotherapie aan te pakken. Dat geef ik dan ook aan. Maar wanneer ik denk dat er door oefentherapie de gewenste resultaten kunnen worden bereikt dan adviseer ik dit. Bij veel werk gerelateerde klachten is dat het geval. Maar ook bij neurologische aandoeningen, chronische pijn of hoofdpijn kan Mensendieck therapie een uitkomst zijn”, vertelt Hector.

Hij nodigt belangstellenden uit om een afspraak te maken en zeker ook om zijn website te bezoeken: www.hectoroefentherapie.nl. “Voor mensen die de problemen van Artrose ondervinden houd ik een gratis inloopspreekuur. Hiervoor heb ik twee dagen gereserveerd: 23 mei en 30 mei aanstaande. Beide dagen tussen 17:00 en 18:00 uur”.