Meike Luijsterburg verkozen tot Miss Kleine Tour 2018

STEENBERGEN – Het kon niet mooier zijn: een zonovergoten spelletjesdag op het Steenbergse sportpark met voor de deelnemers aangename temperatuur. Die liep overigens even extra op toen voorzitter Wim Roovers de 49ste Miss Kleine Tour bekendmaakte. Het is de 14-jarige Meike Luijsterburg uit Steenbergen. De leerling derde jaar VMBO-Kader van het Ravelijn zal in de week van 6 t/m 11 augustus de karavaan leiden in de Miss auto.

“Totaal verrast” was haar reactie nadat voorzitter Wim Roovers tijdens het spannenste deel van de middag de naam noemde van een van de vier prachtige kandidates die dit jaar deelnamen aan de Miss verkiezing. Vier kandidates die hoopten de uitverkorene te zijn: Fransesca Castelijns, Iris den Broeder, Cameron Schneijderberg en Meike Luijsterburg. Leuke meiden, waarvan er slechts één de gelukkige kon zijn. Meike viel de eer ten beurt en ze was er super blij mee.

Waterspellen welkom tijdens het warme weer

De verkiezing met bijhorende speldag was dit jaar wederom op het middenterrein van de sintelbaan van sportvereniging Diomedon. In twee ronden werden er verschillende spelonderdelen doorlopen. Op het programma veel waterspellen, die dan ook zeer welkom waren bij het warme weer. Tussendoor werden de deelnemers dan ook aangenaam gekoeld door de vrijwilligers met hun brandslangen. De 18 ploegen leefden zich uit tijdens diverse spelonderdelen waar onder een kamelenrace, de buikschuifbaan, het voetbalschieten, een kruiwagenrace en de twisterladder.

Uiteindelijk ging de winst op deze dag naar AutoKar B.V. en Jolanda’s Pedicure Salon. Op de website www.kleinetour.nl is de volledige uitslag van deze speldag te vinden.

Foto's en tekst: Mark Koenraadt © 2018