Meike Luijsterburg is er helemaal klaar voor

STEENBERGEN – Friet mét is haar lievelingseten, gym vindt ze het leukste vak op school, na ’t R@velijn wil ze volgend jaar naar de kappersopleiding, legergroen is haar favoriete kleur, turnen en dansen zijn haar grote passie, op tv kijkt ze bij voorkeur naar programma’s als Expeditie Robinson of Wie is de Mol?

Ze houdt van (rap)nummers zoals Krantenwijk van Lil Kleine, slaapt graag tot een uurtje of twaalf uit, gaat het liefst op vakantie naar Kreta, won als rennertje één keer de blauwe trui, is het buurmeisje van Miss Eva van vorig jaar, vond etappes rijden en ‘de kegeltjes’ het leukst, reed vijf keer de Kleine Tour bij de ploeg van Formido, Madelon, Iris en Noa zijn haar hartsvriendinnen, je mag haar ’s nachts wakker maken voor sushi en zalmwraps, ze heeft nog geen verkering, wil graag bij een supermarkt gaan werken, én ze zoekt nog een paar oppasadresjes…

Alles even leuk

Rara over wie gaat dit? Dat kan maar één iemand zijn: hét stralende middelpunt van de Kleine Tour 2018, Miss Meike. De 15-jarige Meike Luijsterburg staat te trappelen van ongeduld. Wat haar het leukste lijkt? ,,Alles!’’, reageert ze dolenthousiast. ,,Prijzen uitreiken, handtekeningen uitdelen, het contact met de rennertjes…’’
Gelukkig hoeft ze ook niet te kiezen, want ze mag het allemaal gaan doen. Bij Trafo geeft Meike al les aan kinderen uit groep 3 en 4, dus omgaan met kinderen is ze sowieso wel gewend.

Dansende kapster

,,In september begin ik aan de opleiding voor assistent tot niveau 2,’’ vertelt de sportieve Steenbergse, die zelf al zes jaar turnt bij Trafo en haar beste beentje eveneens voorzet bij Dansgroep Sjappoo van Monique de Groot, één van haar voorgangsters als Miss Kleine Tour én sponsor van de sieraden die de Miss draagt. Over toeval gesproken: het haar en de make-up van de Miss worden verzorgd door kapster Marloes van M’s Beauty, bij wie Meike komend schooljaar stage gaat lopen.

Heel het gezin

Maar eerst staat natuurlijk de Kleine Tour op het programma. Niet alleen voor Meike, maar voor heel het gezin Luijsterburg. Vader Ronald en moeder Wendy hebben beiden vakantie genomen om het tourcircus op de voet te kunnen volgen. Behalve Meike gaat hun aandacht net zo nadrukkelijk uit naar zoon Niels (9) en dochter Evy (12), die over een paar jaar haar oudere zus maar watgraag zou willen opvolgen als rondemiss.

Zwaaien

Voordeel voor pa en ma Luijsterburg is dat hun drie oogappels kort bij elkaar te vinden zijn in de karavaan. Niels rijdt met het team van Glastuinbouw Steenbergen als eerste achter de Miss-wagen en Evy met Formido als derde. Die kunnen Meike dus van dichtbij zien zwaaien vanuit de cabrio, ook nog zoiets waar ze reikhalzend naar uitkijkt.
En o ja, wie Miss Meike na de Kleine Tour als oppas in huis wil halen, die weet haar volgende week wel te vinden!

Foto: Miss Meike kan niet wachten totdat de Kleine Tour van start gaat.