Meezingspektakel Wild Pianoz op 5 oktober in de herkansing

STEENBERGEN – Het muzikale spektakel ‘Wild Pianoz’ komt op zaterdag 5 oktober alsnog naar Steenbergen. Het meezingfeest had vorige week zaterdag de spetterende afsluiting moeten zijn van de activiteiten rondom de officiële opening van StadHaven, maar dat liep even anders.

Voor het slotakkoord bleek namelijk geen vergunning te zijn; het gevolg van communicatiestoringen binnen de organisatie van gemeente, horeca en winkeliers, zo werd die zaterdagmorgen pijnlijk duidelijk.

In allerijl werd nog geprobeerd om de toch aanwezige burgemeester, Saskia Bolten, te vragen om toestemming. Zij hield ruggenspraak met de politie, die negatief advies uitbracht. In de regio waren dezelfde avond meerdere (grootschalige) activiteiten, waardoor de politie bij eventuele problemen mogelijk niet op tijd ter plaatse zou kunnen zijn.

,,Daar hebben wij alle begrip voor, hoe jammer het ook was,’’ zegt Peter Jongenelen namens de horeca-exploitanten op de Markt die de ‘Wild Pianoz’ hadden ingehuurd. ,,Gelukkig zijn we erin geslaagd dit evenement om te boeken en valt de financiële schade uiteindelijk mee.’’

Op 5 oktober staat het gratis toegankelijke optreden gepland van 19.00 tot 23.00 uur. ,,Dan is er geen aparte vergunning nodig en zo sluit het ook beter aan op de winkeltijden. Begin oktober is het bovendien al vroeger koud en donker,’’ aldus Jongenelen, die uiteraard op veel publieke belangstelling.