‘Meesterwerken van onze kinderen’

NIEUW-VOSSEMEER – In het A.M. de Jongmuseum opent wethouder Cor van Geel morgen, zaterdag 16 april, de nieuwe expositie ‘Meesterwerken door onze kinderen’: kunstwerken gemaakt – naar het voorbeeld van beroemde kunstenaars zoals Rodin, Rietveld en Van Gogh – door leerlingen van de basisscholen Merijntje, Groen van Prinsterer, De Nieuwe Veste en de Maria Regina.

Het idee hiervoor ontstond bij één van de vrijwilligers van het Nieuw-Vossemeerse museum, toen hij tijdens een vakantie in Italië de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesterwerken’ bezocht.

Terug thuis benaderde hij cultuurcoach Cecile Cooijmans van de gemeente Steenbergen, die meteen enthousiast reageerde. Vervolgens werden enkele professionele kunstenaars – Frans van Drunen, IWAZ, Eva Luijks en Angela Hagenaars – gevraagd en bereid gevonden om de kinderen te begeleiden. Het doel van het project was en is om kinderen te inspireren door kunst en hen er zelf mee aan de slag te laten gaan.

Het resultaat mag gezien worden en dat kan dus met ingang van dit weekeinde in het A.M. de Jongmuseum aan de Voorstraat 29 in Nieuw-Vossemeer, dat elke zaterdag geopend is van 13.30 tot 16.30 uur en anders op afspraak via (0167) 502416 of (0167) 502739. Voor meer informatie: www.amdejongmuseum.nl