Meest duurzame datacenter van Zuidwest Nederland gaat capaciteit verdubbelen

STEENBERGEN – Datacenter Nedzone groeide in 10 jaar tijd uit tot één van de grootste datacenters van Zuidwest Nederland. Vooral de laatste jaren is de toename exponentieel. Reden voor het bedrijf om fors uit te breiden en zelfs een verdubbeling van de al grote capaciteit mogelijk te maken.

Nedzone-directeur Arco van Bezooijen verklaart de groei van zijn bedrijf: “Hoofdoorzaak is de behoefte van onze klanten. De noodzaak tot veilige dataopslag plaatst bedrijven en organisaties voor grote investeringen. Niet alleen in servers, maar meer nog in beveiliging. Colocatie naar een datacenter blijkt de meest kostenefficiënte oplossing, waarbij optimale veiligheid wordt gegarandeerd. Waar een decennium geleden de stap naar de randstad een logische was, is dat sinds de oprichting van Nedzone – vooral voor bedrijven in het Zuiden van Nederland – beslist niet meer het geval.”

Optimaal bereikbaar via A4

“De toegenomen verkeersdrukte zorgt ervoor dat onze klanten gebruik willen maken van een datacenter dat optimaal bereikbaar is. Dit is een van de sterke punten van Nedzone en door de komst van de A4 die direct langs Steenbergen loopt, is dit punt verder versterkt.”

Ultra modern

Datacenter Nedzone beschikt over alle benodigde faciliteiten. De modernste beveiligingsapparatuur op het gebied van branddetectie, blussen en inbraakbeveiliging. Ultra beveiligde toegang, die voor klanten 24/7 mogelijk is. En twee gescheiden stroomaansluitingen, ieder met een eigen generator, UPS en verdeelinrichting, waardoor stroomvoorziening gegarandeerd blijft.

Kennis van zaken

Het team van Nedzone beschikt ook over up-to-date kennis en een zeer ruime ervaring. Ook dit blijkt vaak van groot belang. Hoewel de klanten hun eigen servers beheren en regelmatig zelf in het center aanwezig zijn, wordt het prettig en praktisch gevonden wanneer ondersteuning van Nedzone kan worden gevraagd.

Persoonlijk en betrokken

“We hebben uitstekend contact met onze klanten. Hoewel we flink zijn gegroeid, kennen we hen allemaal persoonlijk. Onze betrokkenheid, ervaring en kennis wordt bijzonder gewaardeerd. We krijgen ook lof over onze servicegerichte en klantvriendelijke aanpak. Die komt voort uit onze eigen drive: optimale service bieden op een no-nonsense manier.

2.200 m2

Op de bestaande locatie – op industrieterrein Reinierpolder II in Steenbergen – realiseert Nedzone een forse uitbreiding die het mogelijk maakt om de datavloercapaciteit te verdubbelen naar 2.200 m2. Hiermee behoort Nedzone tot de grotere regionale datacenters. Ook na de verbouwing blijft de classificatie TIER3+.

Tweede locatie

Qua capaciteit zit Nedzone op de huidige locatie aan zijn max. “We zitten na de verbouwing in Steenbergen vol. Op onze huidige locatie kunnen we met deze uitbreiding precies genoeg transport voor energie geleverd krijgen door netwerkbeheerder Enexis. Om die reden, denken wij reeds na over het realiseren van een tweede locatie buiten Steenbergen. Dat is ook prettig voor klanten die hun data op twee locaties willen spreiden. Eerst staat echter de uitbreiding in Steenbergen op het programma. Daarmee wordt binnen enkele weken een start gemaakt.”