Meermin kijkt terug op geslaagde activiteitenweek

STEENBERGEN – Zwembad De Meermin kijkt met genoegen terug op een geslaagde activiteitenweek. Deze werd onder mooie weersomstandigheden gehouden en bevatte naast tal van dagactiviteiten ook de zwemvierdaagse en de 6-uursmarathon Zesmin.

Het team van de Meermin en de vrijwilligers die de helpende hand toestaken zijn tevreden. De activiteiten vielen in de smaak bij de deelnemers. Zo was er maandag knutselen, dinsdag sport en spel en woensdag het onderdeel ‘Blij dat ik Drijf’. Donderdag stond in het teken van de zwemloop, terwijl er in de avond disco was. Vrijdag werd het mysteriespel gehouden. Op vrijdagavond werden de medailles uitgereikt van de zwemvierdaagse, waaraan in totaal 127 zwemmers deelnamen. De opbrengst van de zwemvierdaagse ging naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en gaat gebruikt worden voor het kindvriendelijk maken van de wisselkamers. Kobe Visser – woonachtig op de Heense Molen – nam uit handen van badchef Leo Holierhoek de cheque met de voorlopige opbrengst in ontvangst. (zie foto). Deze opbrengst bedraagt 712,05 euro.

Zesmin marathon

De Meermin activiteitenweek is zondag afgesloten met de 6-uursmarathon De Zesmin. Daarin ging het team van de Krabben met de eer strijken.

De uitslag van de Zesmin is als volgt: 1. De Krabben; 2. Spikes; 3. De Waterratten; 4. Meermin Personeel; 5. Dipmedonnekes; 6. Fox Kids; 7. De Koele Kikkers; 8. Oud Bruin en Jong Belegen; 9. Zwembolletjes en 10. Oud Noord en Jong Zuid

Woensdag topdag

Badchef Leo Holierhoek was blij met het mooie week van vorige week. “In tegenstelling tot de rest van de schoolvakantieweken hadden wij tijdens onze activiteitenweek prima medewerking van de weergoden. Dat betekende ook goede deelname aan de activiteiten.

Ook deze week hadden we over bezoekers niets te klagen. Woensdag was het zelfs de allerbeste dag van het seizoen. We ontvingen niet minder dan 1450 bezoekers. Die kwamen niet alleen uit de diverse kernen van onze gemeente, maar van heinde en verre. Zelfs plaatsen als Putte, Kapelle en Wouw. De bezoekers zijn bijzonder enthousiast over de kwaliteit van ons zwembad, het goede toezicht dat we houden en er is veel lof over onze glijbaan”.

De laatste weken

Als het nu even mee zit gaan we wellicht de 50.000 bezoekers nog halen. In het begin van het seizoen had ik nog het idee dat we daar fors overheen zouden gaan, na de gouden start. Het slechte weer van de afgelopen periode was een domper. We zitten nu op 46244 bezoekers. Met de activiteiten die we nog op het programma hebben staan, zou de 50 duizend wellicht nog binnen ons bereik liggen”.

Diplomazwemmen

De Meermin is nog geopend tot 10 september. Er is nog testzwemmen en diplomazwemmen, waarbij zo’n 130 tot 140 kinderen van de partij zullen zijn. Bijzonder is dit jaar ook de deelname aan het diplomazwemmen van 22 volwassenen. Die zwemmen op de laatste dag van het zwemseizoen, zondag 10 september af.