Meer dan 4500 pakken koffie voor voedselbank ‘Goed Ontmoet’

STEENBERGEN – Namens Lions Steenbergen laat Clemens Suijkerbuijk weten dat de actie ‘Koffie voor de voedselbank’in onze regio ruim 4500 pakken koffie voor voedselbank ‘Goed Ontmoet’ heeft opgeleverd.

In onze gemeente stonden de dozen waarin inwoners Douwe Egberts waardepunten konden doneren bij Jumbo Steenbergen, Albert Heijn Achterberg, Spar Nieuw-Vossemeer en Coop Kruisland. De dozen werden in de eerste week van december geplaatst en in de eerste week van januari opgehaald. Vervolgens werden de koffiepunten geteld. Elke 500 punten was goed voor een pak koffie. In deze regio werden dus meer dan 2,25 miljoen waardepunten ingeleverd.

Blij met koffie

“In Nederland leeft ruim een miljoen mensen – waaronder zo’n 35.000 kinderen – onder de armoedegrens. De voedselpakketten van de Voedselbank komen dus goed terecht. Als je van veertig euro in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur. En vanuit de supermarkten en andere toeleveranciers worden zelden pakken koffie voor de voedselpakketten aangeboden. Want koffie bederft nu eenmaal niet en kan lang worden bewaard. Dus de voedselbank is extra blij met de pakken koffie”, zo licht Lions Club Steenbergen toe.