Meer dan 200 figuranten in Kruislandse Kerststallen tocht

KRUISLAND – Het is inmiddels een traditie en dus organiseert Stichting Holle Roffel ook dit jaar de inmiddels dertiende editie van de Kerststallentocht. Dit gebeurt op zaterdag 16 december vanaf 17:00 uur. De start van de tocht is bij het Ambacht- en Gereedschapsmuseum aan de Markt 20. Dit jaar verwacht de organisatie tussen de 500 en 1000 belangstellenden.

Tijdens de tocht zullen meer dan 200 figuranten optreden die op verschillende manieren het kerstverhaal brengen. Dat kan zijn met een voordracht in een voor deze gelegenheid gebouwde kerststal maar ook door zang, want er nemen verschillende koren aan het evenement deel. Voor de bezoekers is er naast deze taferelen ook wat lekkers: chocolademelk, warme soep en Glühwein zullen niet ontbreken.

Midden op de Kruislandse markt hebben vrijwilligers een metershoge kerstboom geplaatst, die voorzien van kleurige lampjes ook deze plek een Kerstsfeer geeft.

Ook de bewoners van het kerkdorp leven mee. Aan bewoners langs de te lopen route is gevraagd om kerstallen voor hun ramen te zetten, versierselen aan te brengen, te zorgen voor stemmige muziek en de route te markeren met waxinelichtjes.

Deelnemers aan de tocht kunnen een startbewijs halen bij de Holle Roffel. Dat kan vanaf 17:00 uur, maar omdat dit een piekuur is, kunnen de startbewijzen al vanaf 13:00 uur worden opgehaald. De tocht eindigt op zaterdag 16 december om 20:30 uur en tijdens de tocht kunnen deelnemers via de verkregen aanwijzingen een slagzin samenstellen. Hiermee kunnen wat prijzen worden gewonnen.

Aan het eind van de tocht is een bezoek aan het museum een aanrader. Hier kunnen de bezoekers niet alleen wat hartigs drinken en vervolgens hun ogen uitkijken bij de expositie van meer dan 60 verschillende kerststallen en een originele arrenslee uit het jaar 1897.

De kerststallenexpositie is te zien op zaterdag 16 december van 13.00 uur tot 20.30 uur en ook op 17, 21, 26, 29 dec. en 4 jan. van 14.00 tot 17.00 uur. Verdere inlichtingen aangaande de tocht en de kerststallenexpositie kunnen worden ingewonnen bij Dami Koevoets, (0167) 53 27 71.