‘Meedenksessie’ over toekomst van De Vaert

WELBERG – Het bestuur van De Vaert en de Dorpsraad Welberg beleggen op woensdag 9 maart een ‘meedenksessie’ over de toekomst van het Welbergse gemeenschapshuis. Hierbij zijn niet alleen de gebruikers van De Vaert maar ook alle anderen die over dit onderwerp willen meedenken van harte welkom.

,,We willen van onze gebruikers horen hoe ze De Vaert waarderen. Zijn ze tevreden of is er ruimte voor verbetering?’’, licht Peter Suijkerbuijk de bijeenkomst toe. ,,Ook hopen we dat mensen die nooit in het gemeenschapshuis komen aan willen sluiten, om te horen waarom ze er geen gebruik van maken bijvoorbeeld. Of wat zij missen aan activiteiten die wel bij ons thuis zouden kunnen horen.”

Directe aanleiding om de avond te organiseren is het Centrumplan Welberg dat momenteel in ontwikkeling is en vanaf 2018 zijn beslag moet krijgen. De gemeente heeft het bestuur van De Vaert en de Dorpsraad Welberg gevraagd om hierin te participeren.

De toekomstvisie voor het gemeenschapshuis is een belangrijk onderdeel van het plan, waarbij alle opties vooralsnog open liggen. Suijkerbuijk: ,,Misschien vindt iedereen het wel prima zoals het is en hoeft er niets te veranderen. Het kan ook zijn dat we moeten concluderen dat er verbouwd moet worden of dat er op een andere locatie in het dorp een nieuwe voorziening komt.’’

De bevindingen van de sessie worden gebruikt om een zo compleet mogelijk beeld te vormen van de mate waarin de voorziening momenteel wordt gewaardeerd. Maar ook om de kansen en bedreigingen voor de toekomst in kaart te brengen.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt, uiteraard, plaats in De Vaert.

Voor meer informatie: Peter Suijkerbuijk, 06-53724146.