Medewerkers en cliënten in Hof van Nassau extra getest op corona

STEENBERGEN – Hoewel het aantal besmettingen in de verzorgings- en verpleeghuizen van tanteLouise tot op heden nog relatief beperkt is, zijn er met name in Hof van Nassau nog nieuwe besmettingen, zo laat tanteLouise weten. In overleg met de GGD is daarom gisteren besloten om alle medewerkers in het gedeelte dat in quarantaine is geplaatst te testen op coronabesmetting. Dat gebeurde ook bij de bewoners van twee woningen waar reeds besmettingen zijn geconstateerd.

“De testresultaten moeten een beter inzicht geven in de actuele situatie in Hof van Nassau en helpen om nieuwe besmettingen te voorkomen”, aldus tanteLouise weten. De verruiming van de landelijke richtlijn – met meer testcapaciteit voor bewoners en medewerkers van verzorgings- en verpleeghuizen – maakt dit mogelijk.
Ook medewerkers en bewoners waarbij geen sprake is van klachten of milde ziekteverschijnselen zijn getest. Dat gebeurde tevens bij medewerkers die al eerder waren onderzocht. “Bewoners én medewerkers mogen erop vertrouwen dat we ondanks alle beperkingen in deze uitzonderlijke omstandigheden alles in het werk stellen over te zorgen voor goede en veilige leef- en werkomstandigheden”, benadrukt tanteLouise.