ME1 SC Welberg wint KNVB-beker

WELBERG – De meisjes E1-pupillen van SC Welberg hebben zaterdag de KNVB-beker van de regio Zuid 1 in hun klasse gewonnen. In een zinderende finale versloegen zij OJC Rosmalen met 9-5. Het team behaalde dit seizoen ook al het najaars- en het voorjaarskampioenschap.

Voor de eindstrijd om de KNVB-beker toog de oranjewitte succesformatie zaterdag naar Nieuwendijk, waar het na tien minuten spelen al 3-0 stond voor de Welbergse meisjes. Met een tussenstand van 6-3 van rust leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede helft werden wel erg gemakkelijk twee doelpunten weggeven, waardoor OJC Rosmalen kon terugkomen tot 6-5.

De spanning was voelbaar, zowel bij de speelsters als het publiek, maar de ME1 van SC Welberg herpakte zich uitstekend en dankzij de niet te stuiten doelpuntenmachine – Nina Vermaat en Jinx Langenberg – liep de score uiteindelijk toch nog flink op in Welbergs voordeel.

Het succesvolle team, dat bij thuiskomt op sportpark ’t Zandbaantje een groots onthaal kreeg, bestaat verder uit Phoebe van Bavel, Eline Konings,Willemijn Rog, Kayleigh Lucassen, Romée Gladdines, Lynn den Ridder, Tessa van Hassel en Nada Hector, die na de huldiging ook nog even de penaltybokaal won tijdens de jeugddag van haar club.