Mazzeltje voor sportverenigingen

Elf sportverenigingen in de gemeente Steenbergen krijgen met terugwerkende kracht extra subsidie. Zij hebben dit te danken aan een nieuw systeem van subsidie berekenen. De extraatjes variëren van minimaal 275 euro (judovereniging Michigami) tot maximaal 475 euro (de voetbalverenigingen van Steenbergen, Welberg en Dinteloord).

In het verleden werd de hoogte van de subsidie bepaald aan de hand van de ledenlijsten. Vanwege de aangescherpte privacywetgeving mogen gemeenten daar echter niet meer over beschikken. Zodoende moest er een andere formule bedacht worden.

Subsidie wordt nu verstrekt op basis van het aantal leden en de activiteiten die de club organiseert. Daarbij is er speciale aandacht voor de jeugdleden omdat de gemeente Steenbergen het belangrijk vindt dat de jeugd actief en sociaal betrokken blijft. Om die reden komen verenigingen met meer dan 35% jeugdleden in aanmerking voor meer subsidie. De extra inkomsten kunnen zij gebruiken om jeugdleden aan zich te binden en te behouden.

Als gevolg van de nieuwe regels krijgen de clubs met terugwerkende kracht extra jeugdsubsidie. Naast bovengenoemde vereniging krijgen ook Badmintonvereniging Dinteloord, basketbal vereniging Simple Dribble, turnvereniging HMS, Zwemvereniging De Meermin (alle vier 325 euro) en turnvereniging Trafo, Sc Kuisland, en voetbalvereniging NVS (alle drie 425) een welkom extraatje.