Mavoklas 1 van ’t Ravelijn winnaar in techniekmanifestatie ‘Game On’

STEENBERGEN – Vanochtend werden de leerlingen van Mavoklas 1MA van ’t Ravelijn verrast door een team van de techniekmanifestatie Game On Regio West-Brabant. Zij bleken de winnaar te zijn van deze manifestatie waaraan 1400 leerlingen van middelbare scholen uit deze regio deelnamen. Voor hen was er taart, roem, een prijs en ook nog een welkom ijsje waarop de school trakteerde. De techniekmanifestatie werd gehouden tijdens de Dutch Technology week.

De bekendmaking gebeurde tijdens een livestream waarnaar alle deelnemende leerlingen uit West-Brabant gelijktijdig keken. Hierin kregen ze eerst een presentatie van de resultaten van Game On. Ook zagen de Ravelijners een live interview met twee van hun klasgenoten Maro Kraal en Liam Hoogeboom. Toen tijdens de livestream de winnende klas bekend werd gemaakt zagen de leerlingen tot hun verbazing zichzelf live in beeld en kwam een lid van het Game-On-team hun lokaal binnengelopen. Nadat slingers waren geknald kregen de winnaars een traktatie.

Zeven werelden van techniek

“Tijdens Game On zijn 1400 leerlingen van de middelbare scholen aan de slag gegaan met de zeven werelden van techniek. Op ’t Ravelijn gebeurde dat dinsdag 1 juni. Eerst werden op onze school tal van technische proefjes gedaan en verdienden de eerstejaars punten. Vervolgens namen de leerlingen deel aan een online game waarbij ze een festivalterrein moesten inrichten”, vertelt LOB-coördinator Esther de Graaf. Samen met collega Edwin Machielse coördineerde zij de techniekmanifestatie op ’t Ravelijn.

“Het is een leuke manier om de leerlingen kennis te laten maken met technologie. Naast de proefjes waren ook filmpjes van bedrijven en organisaties te zien die zich bezig houden met techniek. Er was ook een ‘tech-check’ waarmee de leerlingen konden ontdekken waar hun grootste interesse ligt”, aldus De Graaf.

Ze vertelt ook dat de techniekmanifestatie een vast onderdeel gaat vormen van het project ‘Sterk Onderwijs Brabantse Wal’ en dat volgend jaar een vast onderdeel wordt voor iedere deelnemer aan het project.

[ door Peter Vermeulen ]

Beelden bij dit artikel