Matineej Jubeleej wordt één groot feest van herkenning

STEENBERGEN – Ruim 650 bietboeren en meerminnen uit heden, verleden én alle windstreken hebben zich inmiddels aangemeld voor het Matineej Jubeleej; de grote jubileumviering ter ere van 55 jaar carnaval in Strienestad.

Dat belooft dus één groot feest van herkenning te worden, zo weten ze nu al bij de Stichting Karnaval Steenbergen, waar iedereen uiteraard bijzonder goed gemutst is door de overweldigende animo.

Muziekvereniging Volharding verzorgt om 13.11 uur de ouverture van het Matineej Jubeleej, met een spetterend ‘karnevalskesèrt’, waarvoor gisteravond de laatste repetitie plaatsvond. Daarbij sloten zich vervolgens nog meer muzikanten aan, om het nieuwe Strienestadse carnavalslied onder de knie te krijgen en de jubileummedleys te oefenen die zondag worden gespeeld.

Vele tientallen oud-leden van groot en klein gevolg

Aansluitend zal een keur van lokale artiesten het podium van de theaterzaal van ’t Cromwiel betreden, om ieder op hun eigen manier een ode te brengen aan carnaval in Strienestad. Optredens zijn er ook van het groot en het klein gevolg, met vele tientallen van hun voorgangers. Onder wie ook grondlegger annex eerste prins Louis Vlamings, die van de partij is samen met zijn eerste nar, Frans La Fors.

Het mag voor zich spreken dat er heel de middag talloze beelden ‘uit de oude doos’ worden vertoond, teneinde het ophalen van herinneringen nog makkelijker te maken.

Gratis boerenkool eten met z'n allen

Aan het einde van een gevarieerd showprogramma, mogen alle feestvierders in de sporthal aanschuiven voor een boerenkoolmaaltijd. Voor dat feestmaal hebben zich ondertussen zo’n 400 liefhebbers ingeschreven.

Strieneleutbonnen en Plusbus

Het Matineej Jubeleej is volledig gratis en bij de entree zijn Strieneleutbonnen te koop, waarmee de consumpties dus ook betaald kunnen worden.

Ouderen die verlegen zitten om vervoer van huis naar ’t Cromwiel en/of terug, kunnen donderdag 29 januari van 9 tot 11 uur de Plusbus nog bestellen via (0167)541138. De kosten bedragen 1,50 euro per enkele rit.