Mathijs de Kok en Evi Jongenelen winnaars Kleine Tour

STEENBERGEN – Evenals vorig jaar zijn Mathijs de Kok (12) en Evi Jongenelen (11) gehuldigd als winnaars van de Kleine Tour. De 46ste editie van de jeugdronde werd vanochtend wat de wedstrijd betreft afgesloten met de tweede behendigheidsrit, waarna de laatste etappe werd verreden en de karavaan traditiegetrouw op de Nassaulaan stilhield voor de bloemenhulde. Vervolgens toog het grote peloton van deelnemers, organisatoren, medewerkers en volgers naar de Markt voor de prijsuitreiking.

Hierbij bleek dat Evi Jongenelen de laatste klassementsproef had gewonnen bij de meisjes. Haar grootste concurrente voor de eindzege, zus Sanne (13), behaalde de zesde plaats en stond uiteindelijk op de tweede trede van het erepodium. Ook dat was vorig jaar al het geval. In 2012 en 2013 won Sanne de gele trui, die dus nu al vier jaar op rij in hetzelfde gezin terechtgekomen is. Als derde eindigde dit keer Emmelie de Kok (10).

Bij de jongens was Mathijs de Kok de te kloppen man, maar hoewel hij bij de behendigheidsrit vanmorgen Gianni Pavone en Sem van Meer voor zich moest dulden, kwam zijn eindoverwinning niet in gevaar. Wessel Testers (14), winnaar van de jeugdronde in 2013, werd tweede, Sem van Meer (13) legde beslag op de derde plaats.

Ereprijzen waren er ook voor Ravi Jonkers  en Meike Nagelkerken, die gedurende de week de meeste plaatsen opklommen in het klassement en wie dat presteert krijgt de witte trui mee naar huis. De blauwe truien voor de meest gemiddelde prestatie(s) gingen naar Sander Ernest (14) en Lizet Zwijgers (13). De zwarte trui, de pechprijs, werd uitgereikt aan Quinty Plasmans (14).

De meisjes van Sportshop Heshof en de jongens van Rabobank Zuidwest-Brabant sloten het ploegenklassement winnend af. Bij het etapperijden zegevierden Jolanda’s Pedicure Salon (jongens) en Verkaart Bouwbedrijf (meisjes).

Foto's Mark Koenraadt