Masterclass stimuleert jarige K Street Jazz band

STEENBERGEN – Swingend en dynamisch met plezier Jazzmuziek maken. Dat is de bedoeling bij de K Street Jazz Band, die vanmiddag – zaterdagmiddag – in de zaal van De Keuning aan de Wouwsestraat het 5-jarig jubileumfeestje viert. De jarige trakteerde eerst zichzelf op een masterclass van Joep Peeters, specialist in jazz en dansmuziek van de jaren 1900 tot 1960. Vervolgens hadden de jarigen een cadeautje voor de belangstellenden die de weg naar het grandcafé wisten te vinden.

Joep Peeters is een muzikaal veelzijdig man. De bandleider, componist, tekstdichter, muziekhistoricus, arrangeur en presentator bespeelt zelf ook instrumenten: piano, vibrafoon en saxofoon kennen voor hem geen geheimen en Peeters zingt nog ook.

Masterclass

“Wij hadden via een van onze bandleden enthousiaste geluiden gehoord over de jazzgoeroe en de stimulerende masterclasses die hij geeft”, vertelt Carola van Kuijk over het initiatief om Peeters uit te nodigen. En daar heeft de K Street Jazzband geen spijt van. “We hebben goede tips en adviezen gekregen. Vanochtend hebben we tijdens zijn masterclass twee stukken ingestudeerd. Stukken waarvan we al wel eens hadden gehoord, maar die we zelf nog niet hadden gespeeld. Ons werd gevraagd om beide stukken eens blanco te spelen. Vervolgens heeft Joep Peeters ons tal van tips en aanwijzingen gegeven. En dat was super”, aldus de saxofoniste.  

Lekkere muziek

En zo kwam het dat het bij het jubileumfeestje verzamelde publiek extra kon genieten van “King of the Zoeloe’s” en van “Second Line”. Joep Peeters speelde daarbij ook even mee. Dat gebeurde nadat de K Street het gehoor en zichzelf reeds had opgewarmd met lekkere dixieland. Na het ‘jubileumconcertje’ was het overigens nog niet gedaan: wie zin had kon meespelen bij de erop volgende jamsessie.

De K Street Jazz Band wordt gevormd door David Boremans, Elise van Beurden, Wessel van Meer, Anne Geers, Bas de Ron, Leander Lebeau, Sander de Groot, Thijs Booman, Carlo van Elzakker, Robin Zwijgers, Tom van Sittert en Carola van Kuijk.

[ door Peter Vermeulen ]