Masterclass ‘hout & koper’ bij Semper Crescendo

NIEUW-VOSSEMEER – De gerenommeerde muzikanten Frank van der Poel en Maarten Stalpers verzorgen op zaterdag 15 oktober een masterclass ‘hout & koper’ bij de Nieuw-Vossemeerse muziekvereniging Semper Crescendo.

Deze masterclass is in eerste instantie bedoeld voor de eigen leden van Semper Crescendo, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen en nieuwe technieken aan te komen leren, om zodoende hun speelplezier op een hout- of koper(blaas)instrument te verbeteren.

Frank van der Poel gaat in een twee uur durende sessie in op het belang van de ademhaling. Voor de meeste koperblazers een open deur, maar de praktijkles van Van der Poel bewijst het belang van deze techniek en maakt de muzikanten opnieuw bewust van de mogelijkheden die de techniek brengt.

De masterclass van Maarten Stalpers, voor de houtblazers, gaat over het samenspel tussen oren en handen.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor leden van andere muziekverenigingen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@mvsempercrescendo.nl

De deelnamekosten bedragen 10 euro. De masterclass ‘koper’ vindt plaats bij ’t Wagenhuis en duurt van 14.00 tot 6.00 uur, de masterclass ‘hout’ wordt gehouden op basisschool Merijntje, van 14.00 tot 15.00 en van 15.00 tot 16.00 uur.