Massaal en hartverwarmend welkom voor de Sint

STEENBERGEN – ,,Het kan nooit moeilijk zijn geweest om hier te komen, want heel Nederland weet inmiddels waar Steenbergen ligt,’’ sprak loco-burgemeester Cors Zijlmans vanmiddag op de Kade, waar Sint Nicolaas na een stormachtige tocht arriveerde.

Het grootste deel van zijn Pieten had ergens onderweg een verkeerde afslag genomen en kwam te voet aan bij de haven, waar zich naar schatting zo’n zeshonderd kinderen en (groot)ouders hadden verzameld om de Sint hartelijk welkom te heten in Steenbergen. Een welkom verschil met de massale protestbijeenkomsten zoals die  hier de afgelopen weken aan de orde waren.

Naarmate het steeds harder begon te waaien en er ook geregeld buien uit de lucht vielen, nam bij het ‘ontvangstcomité’ de spanning toe. ‘Zou de goede Sint wel komen?’ was de grote vraag, gelet op de barre weersomstandigheden. Vol verwachting klopten de vele kinderhartjes. Er werd gezongen en gedanst dat het een lieve lust was en het wachten werd beloond.

Nadat hij voet aan wal had gezet, nam Sint Nicolaas eerst de tijd om zoveel mogelijk handjes te schudden. Vervolgens heette de loco-burgemeester hem officieel welkom en voerden de Pieten nog een ware dansshow op. Daarna besteeg de goedheiligman zijn trouwe schimmel, voor een rondrit door de stad. Die eindigde bij ’t Cromwiel, waar nog een feestelijke Sinterklaasmiddag op het programma stond.