Markt twee weken later dicht vanwege herinrichting winkelstraten

STEENBERGEN – In verband met de herinrichting van de Grote Kerkstraat en de Kaaistraat wordt de Markt pas op 15 april afgesloten. Normaal gesproken zou de ‘zomerafsluiting’ op 1 april weer zijn ingegaan, maar eerst moeten de werkzaamheden in de Grote Kerkstraat en op het Kerkplein zijn afgerond.

Deze werkzaamheden verlopen volgens de gemeente uiterst voorspoedig. Over anderhalve week maakt de aannemer de ‘oversteek’ al naar de Kaaistraat. Het Kerkplein en de Grote Kerkstraat blijven tot en met de totale afronding van het project StadHaven, medio juli, afgesloten voor doorgaand verkeer. Om te laden en te lossen mogen vrachtwagens er via het Kerkplein – tegen de rijrichting – wel in. Zij kunnen het centrum vervolgens via de Blauwstraat verlaten.

De herinrichting van de Kaaistraat gaat in vier fasen, te beginnen met het stuk van de Markt naar het oude stadhuis (16 april tot en met 14 mei). Daarna komen het gebied van het oude stadhuis naar de Poststraat (tot en met 6 juni) en de kruising met de Kromme Elleboog en de Geert Vinckestraat (tot en met 14 juni) aan de beurt. Tot slot wordt het weggedeelte van de Kromme Elleboog tot aan de Burgemeester Van Loonstraat/Kade (tot en met 12 juli) onder handen genomen.