Marijke Raadgever zet Kruiderij Rozemarijn voort

STEENBERGEN – Marijke Raadgever is officieel met ingang van vandaag de nieuwe eigenares van Kruiderij Rozemarijn. Zij heeft de winkel in de Grote Kerkstraat overgenomen van de familie van Bets Houweling, die onlangs plotseling kwam te overlijden.

,,Gelukkig wisten haar nabestaanden nog wel dat wij ooit belangstelling hadden getoond, anders had ik hier nu niet gestaan,’’ vertelt Marijke, die nu nog in Nieuw-Vossemeer woont, maar met haar gezin binnenkort hoopt terug te keren naar haar Steenbergse roots.

De aanleiding voor de overname is natuurlijk erg triest. ,,Mevrouw Houweling heeft deze zaak, die al bijna dertig jaar in Steenbergen is gevestigd, sinds 2004 met heel veel passie en toewijding gerund. Het helpen en adviseren van de klanten was haar lust en haar leven. De nabestaanden hechtten er dan ook grote waarde aan dat haar levenswerk wordt voortgezet,’’ aldus Marijke, die zelf ook tot de klantenkring van Kruiderij Rozemarijn behoorde.

'Droom in vervulling'

‘Als ik ooit iets voor mezelf wil beginnen, dan zou dit het zijn’, dacht ze vaak wanneer ze de winkel bezocht. ,,Nu stond ik ineens voor de keuze, om het wel of niet te doen, en heb ik besloten mijn hart te volgen en deze grote droom in vervulling te laten gaan. Ik heb altijd in de zorg gewerkt en dit ligt in het verlengde daarvan.’’

Met ingang van morgen, zaterdag 2 juli, is Kruiderij Rozemarijn officieel weer geopend, dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en ’s zaterdags van 9.00 tot 17.00 uur.

Vertrouwen

Voorlopig blijft alles bij het vertrouwde. Marijke: ,,Cadeaubonnen blijven geldig, het systeem van de klantenkaarten gaat gewoon door en ook het assortiment houden we hetzelfde. Dat bestaat in hoofdzaak uit kruiden, theeën, homeopathische middelen, voedingssupplementen, huid- en haarverzorgingsproducten en andere natuurlijke artikelen. Ik heb er heel veel zin in en hoop dat de klanten ook mij het vertrouwen willen geven en me verder op weg willen helpen.’’