Marieke de Kapper jubileert: “Ik kan alleen nog maar meer genieten van ons vak en onze klanten”

NIEUW-VOSSEMEER – Op 1 juni bestaat de kapsalon van Marieke de Kapper op de kop af tien jaar. En als het aan eigenaresse Marieke Visser ligt komen daar nog heel wat jaren bij. “Het is heerlijk werken met een geweldig team en met leuke klanten. In onze salon is het vooral ook gezellig en we hebben echt een teamspirit. Dat horen we ook vaak terug in de reacties van klanten”.

De kapsalon van Marieke de Kapper is gevestigd aan de Voorstraat en is een vertrouwde plek voor een grote klantengroep. “De helft van onze klanten komen uit Nieuw-Vossemeer. De andere helft uit de wijde omgeving, Roosendaal, Standdaarbuiten, Putte, om maar eens wat plaatsen te noemen. En zelfs klanten die al jaren verhuisd zijn naar de grote steden blijven terugkomen. Dat is een mooi compliment voor ons hele team. Want dat wil ik benadrukken. Mede dankzij hen kunnen we ons tienjarig bestaan vieren”, zegt Marieke Visser stellig.

Hecht team

In dat team is Karlijn de Baat er vanaf het begin. Daniëlle Kramer tikt de negen jaar aan en Mireille Zuidweg is er – met een onderbreking – inmiddels ook al vier jaar. “We hebben ook steeds stagiaires, want we zijn een leerbedrijf. Het is echt leuk om vaktechniek en passie over de kunnen dragen. Dit doe ik vooral ook met Karlijn samen”, vertelt Marieke Visser. “Sinds een jaar nu ben ik ook examinator bij MBO Scalda in Goes. Dat is een heel stimulerende taak”.

Kleurenspecialist

“Na een opleiding bij het kleurengenootschap Spectrum van Schwarzkopf kan ik me ook kleurenspecialist noemen en maandelijks word ik in die hoedanigheid bijgespijkerd en blijf zo op de hoogte van de nieuwste technieken. Daarnaast volgt ons team tal van andere trainingen”.
Het blijft niet bij het kappen alleen, ook make-up is een belangrijk item. “We verkopen ook kleding en doen in combinatie met kapsel en make-up complete make-overs. Daarbij is goed kleuradvies – op basis van huids- en oogkleur – noodzakelijk. Ik kan daarbij zeggen dat als ik er niet achter sta ik het ook niet doe”.

Modeshow tijdens braderie

Ter gelegenheid van het jubileum verzorgt Marieke de Kapper tijdens de braderie een modeshow. “Met kleding, kapsels verzorgd door mijn team en Mireille zal haar creativiteit tonen in de make-op. Natuurlijk zullen ook bruiden niet ontbreken, ze zijn in het verleden allemaal op hun trouwdag door mij gekapt. En ook mannen nemen deel, dit vanwege de medewerking van Vato”. De modeshow is op zondag 16 juni om zowel 14:00 uur als om 15:30 uur en wordt gegeven voor het Protestants kerkje. “Dit jaar staan we niet op het Kreekplein, maar in de Voorstraat waar onze shows wederom een spektakel worden”.